Што е Елипсо?

ЕЛИПСО е малопродажниот ланец на ТД Римеко ДОО, чија основна дејност е трговија на мало и на големо, на производи од бела техника, аудио-видео опрема и апарати за ладење и греење, која повеке од 27 години успешно работи на територијата на Македонија.

Благодарејќи на огромниот асортиман на артикли кои ги нуди во свето портфолио од многу светски реномирани производители,  како и на професионалната услуга, нашата компанија има стекнато доверба на голем број на потрошувачи на македонскиот пазар.

Од самиот почеток во 1991 година ТД РИМЕКО до денес, успеа успешно да се позиционира на македонскиот пазар и со секоја наредна година се повеке ги шири своите капацитети, со се поголем број на партнери и поголем број на малопродажни објекти.

Моментално малопродажниот ланец Елипсо брои 5 продажни салони на атрактивни локации од кои: 3 се во Скопје, 1 во Битола и 1 во Гостивар. Се разбира нашата тенденција е за зголемување на нивниот број и секако перманентно усовршување и подигнување на понудената услугата, со конкурентни цени и понуда на разновидни артикли, до целосно исполнување на барањето на потрошувачите.

Во широкиот асортиман на нашата трговска мрежа спаѓаат: – мали апарати (за домаќинска, кујнска употреба, како и за лична нега) – големи апарати (машини за садови, машини за алишта, сушари, фрижидери, вградена техника, шпорети, климатизери, телевизори, audio техника), – огревна техника и електрични греалки (печки на пелети, камини на дрва, вградени камини, камини за етажно греење, конвектори, калорифери)

Сите овие производи се набавуваат во реномирани Европски фабрики и имаат обезбедени СЕ сертификати и ги задоволуваат највисоките стандардите на Европска унија за квалитет и безбедност.
Нашата фирма е реномиран увозник и дистрибутер на голем број светски познати брендови како: Bosch, Candy, Stiebel Eltron, AEG, Bomann, Clatronic Sencor, Lamart, De Longi, Kenwood, Кoncar, Galanz, Prity, Tim sistem, Kappa…и многу други. Преку развиената малопродажна и дистрибутивна и сервисна мрежа, Еlipso mk , врши продажба и дистрибуција на дневно ниво и сервисирање на сите брендови од сопствениот увоз на ТД Римеко ДОО како и многу различни брендови кои локално се снабдуваат: Gorenje, Alfa Plam, Sony, Favorit, Zanussi, Quadro, Panasonic, Vivax, LG, MBS , Samsung , Tesla, AUX, и многу др .

Наша Визија

Задоволување на потребите и барањата на клиентите.

Континуиран развој на нашата компанија и зголемување на квантитетот и квалитетот на продажбата.

Развој на нашата on-line трговија со лесни и брзи нарачки од Вашиот дом преку нашата веб продавница до Ваше целосно задоволство .

Усовршување на сопствената дистрибутивна мрежа и секојдневна достава на нашите производи до Вашите домови

Соработка со нас

Секоја иницијатива и можност за соработка е добредојдена.
Доколку сакате да соработувате со нашата големопродажна мрежа и да потпишете договор, Ве молиме да ни пишете на доленаведениот е-маил и ние ќе Ве контактираме во најкраток можен рок.