Каде можам да ги видам производите на веб страната на Елипсо?

Во менито ПРОИЗВОДИ се сите производи од нашата понуда групирани према категориите на секој вид на производ. Кликнете на некој линк од менито за да добиете детален преглед.

Како да пронајдам производ кој ми треба?

До производот кој Ви треба можете да дојдете преку листање на категоријата која ја барате од менито ПРОИЗВОДИ. На пример некој телевизор може да го пронајдете ако кај менито ПРОИЗВОДИ кликнете на “Телевизори”. Или доколку сакате да ја видите целата понуда на брендот на кој припаѓа производот кликнете на “Tрговски марки“ и изберете ја саканата трговска марка и прегледајте ја понудата или напишете го клучниот збор во полето за пребарување и кликнете го копчето за пребарување и ќе добиете листа на производи кои одговараат на зададените клучни зборови.

Што е кошничка?

Кошничка претставува интернет сервис за купување, кој ви овозможува да купувате по истиот принцип како со вистинска кошничка во продавница. Кошничката служи да ги изберете производите кои сакате да ги купите. Додека ги гледате производите на сајтот можете да ги ставате во кошничката со клик на копчето во “кошничка“. На тој начин избраните производи ке бидат запамтени додека го прегледувате сајтот. Ставањето на производ во кошничката не ве обврзува дека треба да гo купите, затоа што постои опција за да се избришат производите од неа. Во секој момент можете да ја прегледате содржината на својата корпа со клик на линкот: Ваша кошничка која се наоѓа поставена на горниот дел на страницата.

Како да купам нешто од Интернет продавницата на Елипсо?

  1. Регистрирајте се (не е обврзувачка опција за нарачка),
  2. Изберете ги производите кои сакате да ги купите,
  3. Пополнете ја и испратете ја нарачката.

Изберете ги производите што сакате да ги купите така што ќе ги ставите во кошничката. Кога ќе завршите со изборот на производите прегледајте ја кошничката и потоа кликнете на копчето “Нарачај “. Пополнете го формуларот и кликнете на копчето “Понатака” и потоа уште еднаш проверете ја и потврдете ја нарачката.

За кое време ке ги добијам нарачаните производи?

Нарачаните и платени производи се испорачуваат во рок од 2 дена на територијата на Скопје (од денот на приемот на сметка) и не повеке од 7 дена во рамките на цела Македонија. Плаќањето се смета од денот на легнување на парите на нашата сметка.

Како се врши плаќањето на нарачаните производи?

При нарачувањето можете да го изберете начинот на плаќање. Имате 3 можности:

  1. Преку вирманско плаќање на сметката која е наведена на про фактурата (про-фактурата ви се испраќа на е-меил при избор на нарачка со вирманско плаќање),
  2. Со платежна картичка за безготовинско плаќање во земјата и надвор од земјата, можни трансакции со VISA, MASTER или MAESTRO,
  3. Со готовинско плаќање при приемот на производите, кога плаќањето го вршите на врата при испораката од курирот на брзата пошта.

Како да проверам дека нарачката ми е пратена?

Логирајте се на својата регистрација и кликнете на линкот “Статус на нарачката”.

Што е регистрација?

Со регистрацијата креирате свој налог за купување во Интернет продавницата на Елипсо. Регистрацијата подразбира пополнување на формулар со основните контактни податоци кои служат за потврда и испраќање на нарачката. При тоа Вие бирате и лозинка која сакате да ја користите за пристап на својот налог. Приватноста на податоците е целосно загарантирана.

Што да правам ако ја заборавам лозинката?

Во формуларот за испраќање на лозинката запишете ја Вашата емаил адреса на која ќе ви ја испратиме новата лозинка. Ве молиме  кликнете овде за формулар на испраќање на лозинката.

Како да ја променам лозинката?

Логирајте се на својот налог и кликнете “Промена на лозинка”. Во формуларот кој Ви се појавува потребно е да ја запишете новата лозинка и потврдете ја така што ќе ја запишете повторно  во предвиденото поле. Потоа кликнете на “Зачувај” за да ги сочувате измените.