-11%

Пелети GruneHolz 15kg

Пелети GruneHolz 15kg

– А1 класа
– ЕН плус – сертификат за квалитет
– Висока калорична моќ
– Минимален остаток на пепел


265.00 ден 235.00 ден

Спореди

Опис

 • Најквалитетниот ПЕЛЕТ на пазарот – Грунхолц
 • А1 класа
 • ЕН плус – сертификат за квалитет
 • Висока калирична моќ
 • Минимален остаток на пепел
 • Ја намалува зависноста од нафта и гас
 • Одржливост на изворот на гориво: дрвените пелети се чисти, не и штетат на околината, обновлив извор
 • Цената на пелетите не е диктирана од светските настани; затоа е поприфатлива и предвидлива
 • Ги намалува трошоците за одстранување на отпадот (бидејќи се произведува од отпадоци на дрвната индустрија)
 • Помалку пепел и штетни емисии – бидејќи емисиите на пелетните печки се дозволени и во областите со одредени забрани
 • По прифатливо за складирање во однос на дрва поради ниската содржина на влага <10%
 • Високо енергетска вредност,а со тоа и пониска цена на дрвото.Еден тон на пелети имат поголема топлинска моќ во однос на еден и пол тони дрво,а зафаќаат само една третина од просторот кој би го зафаќало дрвото.
 • Помалку одржување.Процесот на греење е автоматски.Минимален простор за монтажа(чистење на пепел)нема смоли(поради високата ефективност на согорувањето).Можно е и поставување на котелот без оџак.
 • Економски аспект: исплатливо, бидејќи има мала содржина на влага што резултира со намалени трошоци
 • Лесно за ракување најлесно гориво за транспорт и снабдување на горилниците.Пелетите со специјални пумпи се пренесуваат од камионите во местото за складирање, а потоа се носат до котелот преку автоматизиран систем.Во споредба со дрвото има помалку волумен за транспорт и складирање (поради високата енергетска густина)
 • Лесно за палење поради константната големина и малата содржина на влага
 • Квалитет на воздухот – чист. Пелетното гориво е CO2 неутрално,заменувајќи го дрвото,а со тоа подобрувајќи го квалитетот на воздухот.Пелетите се докажано најчисто цврсто гориво за согорување

Можност за одложено безкаматно плаќање во нашите продажни салони, со платежните картички на:
Стопанска банка до 48 рати, НЛБ банка до 48 рати, Халк банк до 24 рати, Динерс до 12 рати!

Следнава табела ќе ви помогне да го видите износот на месечната рата со внесување на вредноста на купувањето и бројот на рати.

Внеси вредност на купувањето:
Избери број на рати:
Износ на месечна рата е:
 

денари

*износот на месечната рата е информативен.