-13%

BLUEAIR Прочистувач на воздух Pro L

– Опција за интелегентен модул за воздух
– Compact design, big performance
– Прочистува до: 72 m2
– Гаранција 2 години


93,150.00 ден 81,000.00 ден

Спореди

Опис

Blueair Pro L е прочистувач на воздух за големи простории кој поставува нов стандард кај прочистувачите на воздух со иновативна технологија, неспоредлив перформанс и вечен дизајн. И покрај неговата компактна големина, Pro L е голем во перформансите. Користејќи два моќни енергетско-ефикасни вентилатори, Pro L има висок (CADR), но сепак е толку тивка што никогаш не ве одвраќа од вашата работа.

Единствена Blueair HEPASilent технологија
Blueair HEPASilent ги отстранува речиси сите загадувачи во воздухот. Нашата HEPASilent технологија го обединува најдоброто во електростатичката и механичката филтрација. Нејзината револуционерна комбинација на напредни филтри и капсулирана комора за полнење на честички осигурува дека вашиот прочистувач Blueair обезбедува резултати многу посупериорни од само механичка или електростатска технологија.

Моќна, патентирана филтрација
Blueair Pro L со филтер за честички е оптимален избор за отстранување на загадувачи на честички како што се бактерии, вируси, миленичиња, прашина и полен. Или користете Blueair Pro L со нашиот Blueair SmokeStop филтер за да се ослободите од гасовитите загадувачи, на пример, испарливи органски соединенија (VOCs како формалдехид), чад од тутун и честички. За дополнителна заштита од гасовити загадувачи, користете Blueair Carbon + филтер како додатен филтер со Blueair Pro Particle Filter или Blueair SmokeStop Filter.

Прочистувач на воздух за големи простории и подобрена благосостојба
Создадете средина каде што луѓето можат да дишат поздрав воздух – без разлика дали работат сами или со други. Дишењето чист воздух има значително позитивно влијание врз благосостојбата. Blueair Pro ќе ве заштити вас и вашиот персонал од негативните последици од загадувањето на воздухот во затворен простор, ќе ги зголемите вашите енергетски нивоа, ќе промовирате појасна ментална состојба и ќе ја подобрите циркулацијата.

Blueair Air Intelligence Модул за врвен квалитет на воздух
Дизајниран за Blueair Pro M и Pro L, нашиот Blueair Air Intelligence Module (AIM) ви овозможува да го поставите Pro Pro уредот во автоматски режим, така што никогаш повторно не треба да се грижите за квалитетот на воздухот. Со користење на најдобрите сензори за честички и гас, AIM постојано го тестира квалитетот на воздухот во затворениот простор и автоматски ја прилагодува поставката на брзината врз основа на вистинските услови за квалитет на воздухот. Ова обезбедува оптимален квалитет на воздухот во внатрешноста. Достапно како опција на одбрани пазари.

  • Опција за интелегентен модул за воздух
  • Compact design, big performance
  • Прочистува до: 72 m2
  • Гаранција 2 години

Smoke-stop Filter

За отстранување на гасовитите загадувачи, како што се чадот од цигари или испарливите органски соединенија (VOCs). SmokeStop ја користи истата патентирана HEPASilent технологија како нашите филтри за честички за отстранување на 99,97% од штетните честички како што се поленот и прашината од воздухот

Particle Filter

Отстранува 99,97% од честичките во воздухот како што се полен, прашина и првут од миленичиња. Комбинацијата од електростатско и механичко филтрирање значи помалку густа филтерски медиум и Whisper-Silent испорака на чист воздух

HEPA Silent Technology

HEPA Silent технологијата ги обединува најдоброто во електростатичката и механичката филтрација. Нејзината револуционерна комбинација на напредни филтри и инкапсулирани комори за полнење на јонски честички осигурува дека вашиот Blueair прочистувач обезбедува резултати далеку подобри од само механичката или електростатичката технологија.

HEPA Silent Technology

Патентираната HEPASilentTM технологија го прави Blueair Pro серијата неверојатно тивка. Уредот доаѓа со веќе инсталиран HEPASilentTM филтер.

Филтер

Филтер за честички. Вклучува филтер за честички кој ги отстранува прашината, поленот, бактериите, прав од миленичиња, мувла и други честички во воздухот. Филтерот за
честички е направен од полипропилен, кој механички ги филтрира воздушните честички. За да се зголеми ефикасноста на филтерот, честичките се наполнети негативно од уредот Blueair пред да стигнат до филтерот.

SmokeStop ™ филтер. Вклучува комбиниран филтер за честички и активен јаглен за отстранување на гасовити загадувачи како чад од цигари и пури или други VOCs (испарливи органски соединенија, вклучувајќи бои за домаќинство и други хемикалии).
Додавањето активен јаглен во филтер може да влијае на протокот на воздух и CADR. Исто така, може да забележите мала миризба од јаглеродот кога се користи филтерот за првпат, ова брзо ќе исчезне.

Carbon + филтер.  Дополнителен филтер со активен јаглен кој може да се монтира во
Blueair Pro серијата, покрај главниот HEPASilentTM филтер за честички или филтерот
SmokeStop ™. Обезбедува дополнителна заштита од гасовити загадувачи како што се
формалдехид, сулфур диоксид и испарливи органски соединенија.

За оптимални перформанси, Blueair препорачува да ги заменувате филтрите на секои шест
(6) месеци од употребата. Ви нудиме добра програма за претплата за филтри во некои земји. Контактирајте го Вашиот локален продавач или Blueair за да дознаете дали програмата е достапна за вас.

ВАЖНО! Користете само оригинални Blueair филтри за да обезбедите соодветна функција
на вашата единица и да се квалификувате за целосна гаранција.

Можност за одложено безкаматно плаќање во нашите продажни салони, со платежните картички на:
Стопанска банка до 48 рати, НЛБ банка до 48 рати, Халк банк до 24 рати, Динерс до 12 рати!

Следнава табела ќе ви помогне да го видите износот на месечната рата со внесување на вредноста на купувањето и бројот на рати.

Внеси вредност на купувањето:
Избери број на рати:
Износ на месечна рата е:
 

денари

*износот на месечната рата е информативен.