Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Search in posts
Search in pages
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filter by Custom Post Type
product
product_variation
brands
Filter by Categories
Filter by Product categories
Апарат за палачинки
Апарат за пица
Апарат за пуканки
Други мали апарати
Ѓезве за кафе
Слушалки
Филтери за вода Гејзер
Филтерски патрони за вода
Акција
Ново
Распродажба
Бела Техника
Перење и сушење
Машини за перење
Машини за перење и сушење
Машини за сушење
Машини за садови
Аксесоари за перење и сушeње
Разладна техника
Замрзнувачи сандучари
Замрзнувачи со фиоки
Комбинирани фрижидери
Ладилници со една врата
Фрижидери SIDE BY SIDE
Фрижидери за вино
Вградни апарати
Вградни аспиратори
Вградни машини за садови
Вградни микробранови
Вградни плотни
Вградни фрижидери
Вградни фурни
Апарати за готвење
Електрични шпорети
Комбинирани шпорети
Плински шпорети
Микробранови
Аспиратори
Аксесоари за апарати за готвење
Бојлери
Бојлери за бања
Електронски проточни бојлери
Кујнски бојлери
Мали проточни болјери
Хидраулични проточни бојлери
Помагала во домот
Детергенти
Скали
Компјутери и опрема
Компјутери и аксесоари
Filter by Product tags
acer
carrier
bosch
candy
aeg
aeg1
aux
bella thalia
bomann
cezar
clatronic
conti
de-buyer
delonghi
ecg
fieldmann
gejzer
gorenje
haier
hama
hamachi
hoover
hp
kappa
kenwood
koncar
lamart
ltha
metalac
philips
prity
samsung
sencor
solingen
stiebel-eltron
tesla
texell
tim-sistem
toshiba
union
verso
viper
vivax
yenkee
Filter by Производители
Bosch
Candy
kappa
Končar

Интернет плаќање

Со цел да обезбедиме квалитетни, доверливи, но пред се безбедни процедури за on-line купување, во функција на задоволување на потребите во тековното работење на корисниците на cPay Payment Portal-от, развивме решение за кое сметаме дека во целост одговара на Вашите барања. За да се добие јасна претстава за текот на една on-line трансакција ќе ги наведеме сите чекори.

Трансакцијата започнува на web страната на трговецот. Купувачот избира од понудените продукти или услуги и ги додава во потрошувачката кошничка. Со помош на кодот за пренасочување се пренесуваат следните податоци: вкупната вредност на потрошувачката кошничка (без децимални сепаратори), валута на плаќање (на cPay Payment Portal-от плаќањето е во денари), детали на плаќањето1 (овој податок го пополнува трговецот или купувачот), детали за плаќањето 2 (претставува единствен идентификатор на пораката во системот на трговецот), име на трговецот и број за идентификација на трговецот, url на кој трговецот ќе добива повратна информација за успешноста на трансакцијата.

Со кодот за пренасочување освен овие податоци, опционално може да се пренасочат и следните податоци за купувачот: име, презиме, адреса, поштенски број, земја, телефонски број и e-mail адреса. Ова значи, доколку на страната на трговецот постои регистрација на купувачот, податоците за купувачот може да се пренасочат на страната на cPay и истите можат да бидат употребени за регистрација на купувачот на cPay. Со цел зголемување на безбедноста при on- line купувањето, потребно е од трговецот да имаме информација за тоа каде се хостира неговиот web site, сите адреси со кои може да се најави web site-от, дали се користи firewall.

Со одлука на купувачот да плати и притискање на копчето, купувачот се пренасочува на web site-от на cPay Payment Portal-от и има можност да избере една од трите понудени опции; ако е веќе регистриран корисник, со внесување на неговото корисничко име и лозинка, може да продолжи со плаќањето; доколку не е регистриран корисник, а сака да се регистрира, неговите податоци кои се пренасочуваат од страната на трговецот може да се искористат за регистрација (доколку купувачот сака тие податоци може да ги смени); и купувачот може да избере опција да плати без да се регистрира на cPay.

Регистрирањето на купувачите на cPay е со цел зголемување на безбедноста при on-line купувањето. Со регистрирање на cPay купувачот добива повеќе поволности: во секое време ќе има увид на сите трансакции направени преку cPay, плаќање на сметки и давачки кон државата, надополнување на pre-paid сметки на мобилни телефони, листа на трговци кои овозможуваат плаќање преку cPay ( link-ови до нивните страни), а исто така и купувачот во секое време може да ја дознае состојбата на сметката на неговата платежна картичка (за иматели на картички од Банките во мрежата на CaSys)

При секоја трансакција се внесуваат податоците од платежната картичка. Автентикацијата на имателот на картичката се прави со помош на CVV2/CVC2 автентикацијата и доколку картичката е вклучена во 3D безбедносниот модел се прави 3D безбедносна автентикација. По извршување на плаќањето, купувачот се пренасочува повторно на site-от на трговецот и добива информација за успешноста на финансиската трансакција.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien